Terugblik op de Galgewater jeugdwedstrijden 2019

2 juni 2019,

Met prachtig weer en veel enthousiasten jeugdroeiers hebben we gelukkig dit jaar de Galgewater jeugdwedstrijden kunnen houden. In totaal kwamen 5 verenigingen met samen 52 inschrijvingen opdagen bij Die Leythe.
Natuurlijk begon de dag met de behendigheid races die op de vroege ochtend voorbereidt zijn. Tussen de vele natte jeugdroeiers waren ook een paar talenten op de behendigheidsbaan. Zo won Leander Jansen het jongens 12 veld (1:37,00), domineerde Christine Roes het meisjes 12 veld met een voorsprong van maar liefst een hele minuut (2:08,8), en won Sam Yates het spannende maar vooral leuke jongens 14 veld (1:24,6).

Nadat de 250 meter sprintbaan klaar gelegd was begonnen de jongens 11  skiffs, tussen de pleziervaart bootjes door. De skiff wedstrijden waren vooral een grote strijd tussen Die Leythe, Pampus en de Laak. Zo won Die Leythe de jongens 11 (Leander Jansen) en de meiden 11 (Marith Van Der Helm) veld. Pampus representeerde zich met de sterke winnaars Joey Hesseling (jongens 13) en Rilana Timman (meisjes 14). Maar toch kwam de Laak als grote favoriet uit de skiff wedstrijden met overwinningen bij jongens 11 (Sem Van Der Aa), meisjes 12 (Wouke Hania), en jongens 14 (Sjoerd Hania).

Bij de dubbeltweetjes wonnen Die Leythe de jongens 12 en de Laak de meisjes 12 categorieën. Toch was het spannendste veld de jongens 14 dubbeltwee met maar liefst 8 verschillende boten van de Laak en Die Leythe. De grote winnaar van deze race en de algemene snelste tijd van de gehele dag waren Wolf Henderson en Dylan Maklev van Die Leythe (1:00,3). Beide mix dubbeltwee categorieën zijn gewonnen door Pampus.
Bij de vieren probeerde de Laak met hun mix12 vier de wedstrijd te winnen van Die Leythe. Dat is na een twee fantastische tijden gelukt met maar 1,1 seconden verschil. Die Leythe heeft al hun grote talenten samen gevormd om bij de jongens 14 vier een mooie overwinnen te boeken op de Laak.

Na deze wedstrijden had iedereen het toch nog wel wat warm van het goede weer en vele genoten van nog een frisse duik in het Galgewater om de dag te eindigen.

Wij willen graag vanuit het Galgewater jeugdwedstrijden bestuur iedereen bedanken die mee heeft gedaan aan de wedstrijden en nog veel roei plezier wensen.

Tot volgend jaar!