Informatie

Wat zijn de Galgewater Jeugdwedstrijden?
De Galgewater Jeugdwedstrijden zijn roeiwedstrijden voor jeugdroeiers tussen de 9 en 14 jaar.

Deze wedstrijden zullen plaatsvinden bij de roeivereniging Die Leythe in Leiden.

Er zullen twee verschillende soorten wedstrijden plaatsvinden:
 250 meter sprint
 Behendigheid baan

Behendigheid baan:

De behendigheid baan is natuurlijk het bekendste en geliefdste deel van de Galgewater Jeugdwedstrijden. Hier moet je in een skiff een parcours in het water afleggen in een zo snel mogelijke tijd. De behendigheid baan is gemaakt uit boeien waar je omheen moet gaan.  Wel goed opletten dat je er geen minst want dat kost tijd en ook krijg je dan strafpunten.

250 meter sprint:

Ook aanwezig op de Galgewater Jeugdwedstrijden zijn de traditionele sprinten. De sprint is 250 meter lang en kan geroeid worden in een twee of vier. Deze wedstrijden zullen na de hindernisbaan geroeid worden. De wedstrijden zijn recht voor Die Leythe waardoor je coaches, vrienden, en familie je hard kunnen toejuichen!

Er zal een prijsuitreiking zijn aan het einde van de dag voor de winnaars.

Ook kan er aan het einde van de dag pizza gegeten worden op Die Leythe. Inschrijven hiervoor kan via de mail, galgewater@dieleythe.nl, of op de dag zelf. Betalen kunt u de avond zelf doen.


Wanneer zijn de wedstrijden?
De wedstrijden vinden plaats op 6 juni en de eerste wedstrijden starten rond om 10 uur. De uitreiking zal om 4 uur s’middags gehouden worden.

Boten:

U hoeft zich geen zorgen te maken over het boten vervoer. Bij de Galgewater Jeugdwedstrijden wordt namelijk gebruikt gemaakt van de vloot van Die Leythe. 

Meld je aan via:

KNRB

Andere informatie over onze vereniging:

Die Leythe